Okupila radnike
15

Brojni propusti u bolnici u Bijeljini: Direktorica smijenjena, osoblje nije poštovalo mjere

A. D.
Foto: Semberija.info
Foto: Semberija.info
Milica Lovrić, koja je jučer smijenjena s funkcije direktorice bolnice u Bijeljini, danas je s medicinskim osobljem održala press konferenciju na kojoj je izjavila da je "žrtvovana u cilju viših interesa".

Lovrić, koja je kadar SNSD-a i aktuelna poslanica u NSRS-u, smijenila je Vlada RS-a zbog niza propusta.

Između ostalog, zbog događaja od 25. juna kada je održana rekreativna fudbalska utakmica na kojoj je učestvovalo 25 zdravstvenih radnika bolnice Bijeljina, a nakon toga je upriličeno druženje u restoranu.

Također, u periodu kada su predstavnici Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravstvo posjetili bolnicu u Bijeljini, ona je već postala žarište koronavirusa.

Lovrić kaže da nema nikakve odgovornosti te da je ponosna na sve što je učinila u posljednjih šest mjeseci kada je riječ o funkcionisanju bolnice u Bijeljini, prenosi RTV BN.

Naglašavajući da je funkcionerka SNSD-a, bila je u dva mandata i odbornik u gradskoj skupštini, Lovrićeva smatra da se njenim radom mogu ponositi i oni koji su je na tu funkciju postavili. Na njeno mjesto je postavljen Zlatko Maksimović.

Kako prenosi RTV BN, na konferenciji za medije pojavili su se zdravstveni radnici koji su prekršili naložene epidemiološke mjere jer su bili prustni u većem broju od dozvoljenog, a ni fizička distanca nije poštovana. Također, pojavili su se i neki koji se nalaze u samoizolaciji, a svoje prisustvo su najavili preko društvenih mreža.