31. kolo Serije A
194

Spektakularni derbi pripao Milanu: Juventus vodio 2:0 pa doživio katastrofu na San Siru

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Milana pobijedili su u spektakularnoj utakmici na San Siru u okviru 31. kolu Serije A ekipu Juventusa rezultatom 4:2. Rossoneri su tako potvrdili da se nalaze u fantastičnoj formi u posljednje vrijeme, dok je Stara dama nakon dugo vremena ostala bez trijumfa u Seriji A.

Apsolutno sve zanimljivo na večerašnjoj utakmici dogodilo se u drugom poluvremenu koje je otvorio fantastičan pogodak Rabiota. Francuz se sjurio s centra u kontri, prošao jednog igrača i krasno pogodio za 1:0.

Pet minuta kasnije bilo je već 2:0 za Juventus. Cuadrado je dugom loptom proigrao Ronalda koji je lagano poentirao u situaciji jedan na jedan.

A onda je Milan u čudesnih šest minuta sve preokrenuo. Prvo je smanjio Ibrahimović iz penala nakon intervencije VAR-a, a potom je Kessei poravnao rezultat. Već u narednom napadu Leao, koji je ušao s klupe, zabija na nevjerovatan preokret.

Deset minuta prije kraja meča sve je bilo gotovo. Užasna greška gostujuće odbrane, loptu je presjekao Bonaventura koji pronalazi samog Rebića u sredini, a Hrvat mirno ljevicom zabija za pobjedu Milana 4:2.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je do 69. minute za ekipu Juventusa, dok je Rade Krunić za pobjednički tim igrao posljednjih osam minuta.

Rossoneri su se večerašnjom pobjedom probili na peto mjesto Serije A, dok je Juventus i dalje lider sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Lazio.

Tabela: