Čeka se još zvanično
53

Kraj višemjesečne sage: Arthur kasno sinoć stigao u Torino, Pjanić na korak od potpisa

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Brazilski veznjak Arthur Melo kasno sinoć doputovao je u Torino gdje će u toku današnjeg dana obaviti ljekarske preglede s Juventusom te postati novi igrač Stare dame, a u suprotnom pravu krenut će bh. veznjak Miralem Pjanić koji će preći u Barcelonu.

Višemjesečna saga o razmjeni igrača napokon će dobiti svoj kraj, a kako je i ranije najavljeno, dres Juventusa obući će Arthur Melo, dok će u suprotnom pravcu otići Miralem Pjanić, čime će biti sklopljen posao aktuelnih prvaka Italije i Španije.

Melo je nakon sinoćnjeg meča između Celte i Barcelone napustio Španiju te stigao u Torino gdje će u toku dana obaviti ljekarske preglede.

Ranije su Italijani objavili da Pjanić neće putovati u Španiju te da će ljekarski pregled za njegov prelazak u Barcelonu obaviti u Torinu, zbog specifičnih pravila putovanja tokom pandemije koronavirusa.

[TWITTER]1277016077512384514[/TWITTER]

Juventus će za usluge Arthura platiti 70 miliona eura, bez bonusa, dok će Barcelona Pjanića platiti 10 miliona manje, odnosno 60 miliona.

Oba igrača su, prema ranijem pisanju medija iz Italije i Španije, već dogovorili lične uslove i ostaje samo da klubovi zvanično potvrde transfere.

Pjanić i Arthur će ostatak 2019-20 sezone provesti u svojim klubovima, ali zbog administrativnih problema svima je u interesu da se transfer realizira do 30. juna.