Nalazi pokazali
113

Damir Džumhur nije zaražen koronavirusom

F. Z.
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Damir Džumhur (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije učestvovao na Adria Touru u Zadru, ali s obzirom na to da je igrao u Beogradu napravio je test na koronavirus i nalazi su pokazali da nije zaražen.

"Nalaz Damira Džumhura je negativan. Osjeća se dobro i sutra će igrati meč koji je odgođen zbog kiše. Za nekoliko dana ponovit će test", potvrđeno je iz Džumhurovog PR tima.

Džumhur je u prvom kolu u Beogradu nakon dva odigrana gema zbog povrede zadnje lože predao meč Dominicu Thiemu i nije putovao u Zadar s ostalim teniserima.

Podsjetimo, jučer je otkazano finale Adria Toura u Zadru nakon što je Grigor Dimitrov objavio kako je pozitivan na koronavirus. Potom su testirane još 22 osobe i utvrđeno je da su pozitivni i hrvatski teniser Borna Ćorić, kao i kondicioni treneri Đokovića i bugarskog tenisera.

Adria Tour trebao se nakon Zadra preseliti u Banja Luku (3. juli), a planiran je i egzibicioni meč u Sarajevu između Džumhura i Đokovića. Srbijanski teniser u utorak će saznati rezultate svog testa, a nakon toga će se obratiti javnosti. Tada bi trebala biti poznata i sudbina turnira u Banjoj Luci i meča u Sarajevu.