Bundesliga
12

Nezaustavljivi Bayern gazi ka novoj tituli prvaka, Leipzig tragično ostao bez pobjede

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayerna pobijedila je Bayer u Leverkusenu rezultatom 4:2 u susretu 30. kola njemačke Bundeslige čime je ovaj klub nastavio put prema novoj tituli prvaka.

Domaći tim je nešto bolje otvorio meč i golom Alarija stižu u vodstvo od 1:0 u 10. minuti, no u 27. minuti Bayern stiže poravnanja. Domaći su izgubili loptu na sredini terena, Goretzka je spojio Comana s golom, a ovaj francuski napadač pogađa za 1:1.

Pred kraj prvog poluvremena, Bayern postiže dva pogotka, prvi preko Gotetzke i drugi preko Gnabryja, nakon čega je bilo jasno da Bayer nema previše šansi u ovom meču. Na 4:1 povisio je Robert Lewandowski u 66. minuti, što je njegov 30. gol u ovoj sezoni, dok je Muller upisao 20. asistenciju, a konačnih 4:2 postavlja Wirtz.

Fortuna i Hoffenheim su odigrali meč bez pobjednika (2:2), dok je Mainz kao gost pobijedio Eintracht u Frankfurtu sa 0:2.

Najveće iznenađenje dana svakako je remi Leipziga protiv Paderborna na svom terenu, a iako su imali prednost do 92. minute golom koji je postigao Schick, Strohdiek u finišu donosi jedan bod svom timu.

Tabela: