Priveden na saslušanje
38

Sudija iz Slovenije koji je priveden u Bijeljini objasnio kako je završio na zabavi

K. H.
Slavko Vinčić (Foto: EPA-EFE)
Slavko Vinčić (Foto: EPA-EFE)
Slovenski sudija Slavko Vinčić kaže da ne poznaje većinu uhapšenih u akciji "Kristal" koju su u četvrtak proveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Bijeljina, u bijeljinskom mjestu Suvo Polje.

Prilikom pretresa vikend kuće, uhapšenih i putničkih vozila pronađeno je 10 pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta mededicinske droge xallol, tri pancira, više mobilnih telefona i lap top računara, novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama.

Najveću pažnju sportske javnosti u ovoj akciji privuklo je ime slovenskog arbitra Slavka Vinčića, koji je ove sezone dijelio pravdu na tri utakmice Lige prvaka. Ipak, u izjavi za medije rekao je da se na ranču zatekao slučajno, odnosno nakon što je ugovorio jedan poslovni sastanak u Bijeljini.

"Poslije sastanka sa poslovnim partnerima pozvani smo na jednu vikendicu da proslavimo, nakon čega smo se odazvali pozivu. Bilo je 40 ljudi, a ja skoro nikog nisam poznavao. Poslije policijske racije odvedeni smo na informativni razgovor gdje sam objasnio da uopšte ne znam te ljude, a poslije toga su me pustili i vratio sam se u Sloveniju", rekao je Vinčić za portal 24ur.com.

Slovenski mediji kažu kako su razgovarali i s predsjednikom Saveza nogometnih sudija Vladom Šajnom koji je potvrdio da je Vinčić bio na zabavi, ali da je to splet nesretnih okolnosti i da se "našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme".