Velika pomoć
54

Nova finansijska injekcija za Nogometni savez BiH: Nakon FIFA-e aktivirala se i UEFA

K. H.
Nogometni savez BiH dobit će od UEFA-e pomoć od 4,3 miliona eura za borbu protiv koronavirusa, saopćeno je iz ove ustanove.

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) odlučila je pomoći svim svojim nacionalnim savezima donacijom od 236,5 miliona eura, odnosno svima je odlučila uplatiti po 4,3 miliona eura, odnosno blizu 8 miliona KM.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin rekao je da je ponosan na jedinstvo koje je nogomet pokazao u ovim teškim trenucima.

"Naš sport se suočava sa do sada neviđenim izazovom koji je uzrokovala pandemija koronavirusa. UEFA želi pomoći svojim članovima da reaguju na pravi način, a donijeli smo odluku da svaki savez dobije po 4,3 miliona eura, koliko će biti isplaćeno tokom ove i naredne sezone", rekao je Čeferin i nastavio:

"Ponosan sam na jedinstvo koje nogomet pokazuje u ovoj krizi i mi znamo da moramo biti spremni kada se sve vrati u normalu", kazao je Čeferin.

On je nedavno rekao kako još uvijek nije spreman odustati od ove sezone te da vjeruje kako će se nogomet u najbržem roku vratiti navijačima.