Najavljeni koraci
94

Premijerligaši bi mogli početi trenirati početkom maja

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnici Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić i Elmir Pilav danas su održali sastanak s nadležnim iz Ministarstva zdravstva Federacije BiH na kojem su dogovoreni daljnji koraci za nastavak sezone u Premijer ligi BiH.
Igrači klubova elitnog ranga bh. nogometa na prinudnom su odmoru od 13. marta zbog pandemije koronavirusa, a treninzima bi se, kako saznajemo, mogli vratiti početkom maja.

Prvo bi se, prema predviđenom planu, radili individualni treninzi, potom grupni te bi na kraju uslijedio i puni trenažni proces.

Naravno, svi koraci su uvjetovani epidemiološkom situacijom u našoj državi te je zbog toga tačan datum povratka nemoguće prognozirati.

Iz Ministarstva su naglasili i koje se procedure moraju ispoštovati kada je riječ o povratku u trenažni proces, a naglašeno je da je primarna zaštita nogometaša.

Planiranje povratka u trenažni proces svakako je ohrabrujuća vijest za sve ljubitelje bh. nogometa i njene učesnike te je prvi korak ka konačnom cilju koji je UEFA postavila - završetak sezone na zelenom terenu.