Potvrdio MUP USK
176

Policija vrši pretres u Općini Velika Kladuša: Traži se pečat, niko još nije uhapšen

A. B.
Trenutno policija vrši pretres u prostorijama Općine Velika Kladuša zbog prijave da je pečat otuđen.

"U zgradi Općine Velika Kladuša se trenutno vrši pretres po nalogu Općinskog suda. Niko do sada nije uhapšen", rekao je za Klix.ba Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona i tako demantovao navode da je uhapšena kćerka načelnika Općine Velika Kladuša i osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Naime, Edina Abdić Pleho je navodno otuđila pećat Općine Velike Kladuše iako nije tu uposlenica, na šta je oštro reagovao predsjedavajući Vijeća Fikret Bašić koji je pozvao sve nadležne polsicijske službenike koji su uzeli izjave na nastale okolnosti.

Nakon toga održana je i vanredna sjednica Kolegija, na kojoj su usvojeni zaključci povodom novonastale situacije, a upućen je i zajednički dopis prema ministarstvima financija i pravde USK, kako bi se u zakonskim okvirima riješila ova situacija.

Pečat Općinskog vijeća otuđen je nakon sjednice, na kojoj je doneseno nekoliko izuzetno značajnih odluka koje se tiču daljeg funkcioniranja općine u vremenu pandemije koronavirusa.

Edina Abdić Pleho je u lokalnim medijima demantovala takve navode rekavši da je izjava da "provodi vrijeme" u kabinetu dok je općinski načelnik izvan BiH rezultat neuključivanja predsjedavajućeg Općinskog vijeća u rješavanje gorućeg problema koji nam svima prijeti - koronavirusa.