Ublažio poređenje
20

Benzema se pravda nakon vrijeđanja Girouda: I ja sam "karting" u odnosu na Ronalda

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Real Madrida Karim Benzema pravdao je svoje riječi kojima je uvrijedio bivšeg saigrača iz reprezentacije Francuske Olivera Girouda rekavši kako i od njega ima boljih igrača.
Benzema je, podsjećamo, na pitanje ko je bolji igrač, on ili Olivier Giroud, rekao da je on Formula 1, a napadač Chelseaja karting.

"Ne miješate Formulu 1 s kartingom. Ja sam Formula 1. On neće napraviti ništa spektakularno, nevjerovatno, ali ima svoj način igre. Da li svi vole način na koji igra? Ne znam, ali reprezentaciji Francuske odgovara", rekao je tada Benzema.

Ipak, ta njegova izjava izazvala je puno pažnje svjetskih medija, pa je Francuz morao još jednom objasniti ono što je rekao.

"Rekao sam istinu, ali nemojte zaboraviti da sam također i napomenuo koliki je njegov doprinos u reprezentaciji Francuske. Novinari su samo istakli ono što sam rekao za Formulu 1, ali to je tako", kazao je Benzema pa dodao:

"Vidite, u poređenju s brazilskim Ronaldom i ja sam karting, a on Formula 1. Sada možemo nastaviti dalje", istakao je francuski igrač.