Oglasio se Argentinac
14

Messi i saigrači prihvatili smanjenje plata, uposlenicima će osigurati puna primanja

F. Z.
Nogometaši Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Barcelone Lionel Messi oglasio se saopćenjem na društvenim mrežama i poručio kako su nogometaši ovog kluba prihvatili smanjenje plate od 70 posto.
Messi je poručio i kako su nogometaši uvijek planirali pristati na smanjenje plate, ali i da će osigurati da svi uposlenici kluba dobiju potpunu platu dok traje vanredno stanje u Španiji.

"Mnogo toga je napisano i rečeno o prvom timu Barcelone vezano za plate tokom vanrednog stanja u Španiji. Prije svega, želimo reći da smo uvijek bili saglasni sa smanjenjem plate zbog toga što razumijemo da je ovo vanredna situacija i uvijek smo se prvi odazivali pozivu da pomognemo klubu. Nekada smo to radili na vlastitu inicijativu, nekada smo znali da je to važno ili potrebno.

Zbog toga smo iznenađeni što u klubu ima onih koji su nas željeli staviti pod povećalo i napraviti pritisak da uradimo nešto za što se uvijek znalo da ćemo uraditi. Vrijeme je da objavimo da ćemo, osim toga što će naše plate biti smanjene za 70 posto, doprinijeti tome da svi uposlenici kluba dobiju potpunu platu dok god traje ova situacija. Razlog što to nismo ranije objavili je taj što smo tražili prava rješenja kako da pomognemo klubu i onima koji su najteže pogođeni", poručio je Messi.