Prisilan smještaj
328

Policijski objekat u Suhodolu spreman za one koji krše mjere kućne izolacije u KS

Dž. L.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski objekat u Suhodolu spreman je za smještaj svih osoba koje krše izrečene mjere kućne izolacije na području Kantona Sarajevo, a čiji cilj je suzbijanje širenja koronavirusa.

Kako saznajemo, prostor u ovom objektu u potpunosti je dezinfikovan i spreman za korištenje, odnosno za smještaj zaraženih te potencijalnih prijenosnika virusa koji krše naredbe kućne izolacije.

Prvobitna namjena objekta u Suhodolu će biti smještaj građana koji ne poštuju mjere izolacije i samoizolacije i time direktno ugrožavaju zdravlje drugih građana. Zavisno od širenja koronavirusa, objekat će se moći koristiti i u druge namjene.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kako je prije nekoliko dana poručio policijski komesar u KS Nusret Selimović, svi koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije će bit prisilno izolovani na 14 dana.

"Apelujemo na građane da budu odgovorni i savjesni, ako ništa, radi svojih porodica. Ko voli, neka izvoli da umjesto boravka u svom domu, u krugu porodice, boravi u objektu daleko od porodice", kazao je Selimović.

Objekat u Suhodolu je Ministarstvu unutrašnjih poslova KS dalo na korištenje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Podsjećamo, na području KS za 1.147 građana izrečene su mjere kućne izolacije. Ipak, policijski službenici svakodnevno otkrivaju desetine osoba koje krže naredbe epidemiologa. Proteklog dana čak 57 građana