Dom zdravlja Mostar
159

Traži se stavljanje Mostara u karantenu zbog koronavirusa

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Dom zdravlja Mostar uputio je molbu da se Mostar stavi u karantenu za dobrobit svih građana zbog novonastale epidemiološke situacije u gradu na Neretvi i sprječavanja tragičnog scenarija iz Italije.
''Poštovane sugrađanke i sugrađani Mostara, predstavnici vlasti, predstavnici medija, drage kolegice i kolege, čini se da mnogi ne razumiju kako je ovo kod nas samo početak i da je jedini, trenutno raspoloživi, lijek protiv koronavirusa **OSTATI KUĆI**", navodi se u saopćenju.

"Djelatnici Doma zdravlja Mostar se lavovski bore i pokušavaju učiniti sve kako bi spriječili talijanski scenarij, ali vrlo mali broj ljudi nas shvaća ozbiljno. Uz sve napore koje činimo - upućujemo i ovaj vapaj tako što ćemo svim svojim kontaktima poslati poruke da poštuju naredbu o zabrani kretanja i zamoliti ih da nas podrže u molbi kako bi se proglasila zabrana svih aktivnosti i Grad Mostar stavio u karantenu! Za dobro svih nas'', stoji u priopćenju Dom zdravlja Mostar.

Sličan zahtjev danas je uputila i Civilna zaštita Grada Tuzle. Zatražili su da se zabrani kretanje stanovništva između gradova, što bi značilo stavljanje gradova u svojevrsne karantene. Time bi se smanjio i kontakt među ljudima, ali i širenje zaraze.