FUP ga saslušava
384

Mlađi policajac uhapšen u Tuzli, osumnjičen za nasilje u službi i protivpravno hapšenje

A. K.
Ilustracija (Foto: H. M./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: H. M./Klix.ba)
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su u Tuzli uhapsili 24-godišnjeg muškarca inicijala T. O., mlađeg policijskog službenika koji je zaposlen u Policijskoj stanici Istok, zbog sumnje na zlostavljanje u službi i protivpravno lišavanje slobode.

Iz Službe za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a TK kratko su potvrdili da je njihov policijski službenik uhapšen, ali da ne mogu davati više informacija, jer oni nisu nadležni u ovom slučaju.

S obzirom na to da je u ovom slučaju nadležna Federalna uprava policije, njen izvještaj očekuju u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, nakon čega će se, kako nam je potvrđeno, dalje očitovati.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, u ovom slučaju sporna je jedna saobraćajna kontrola u kojoj je uhapšen Mujaga Begić, inače suprug zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva TK Mirzete Begić.

Pored T. O. službenici Federalne uprave policije slobode su lišili i njegovog kolegu s kojim je skupa obavljao saobraćajnu kontrolu, ali je on nakon saslušanja pušten na slobodu i njemu će biti dodijeljen status svjedoka.

Nezvanično, prema iskazu kolege T. O., Mujaga Begić je zbog naročito drskog ponašanja i omalovažavanja službene osobe priveden u prostorije Policijske stanice. Međutim, druga strana, odnosno Mujaga Begić te navode je demantirao, obrazloživši da je protivpravno uhapšen, kao i da je maltretiran.