Govorio realno
5

Fury u intervjuu pred borbu sa Wilderom otkrio i kada će se povući

E. B.
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Tyson Fury (Foto: EPA-EFE)
Tyson Fury će u nedjelju ujutro po srednjoevropskom računanju vremena pokušati oduzeti titulu u teškoj kategoriji u WBC verziji od Deontayja Wildera.

Iako smo od "Kralja Cigana" navikli na pravi show i izjave kojima omalovažava protivnika, ovaj put je u intervjuu za BBC bio ozbiljan.

Fury je realno analizirao situaciju u kojoj se nalazi, te nije želio obećavati spektakularne nokaute.

"Prošli put smo se borili u Los Angelesu i završilo je neriješeno. Sada ćemo se boriti u Las Vegasu, a to meni odgovara. Ja sam tehnički potkovan bokser, baš kao i Floyd Mayweather. On je 15 puta slavio u Las Vegasu kada je borba otišla do kraja. On je rođen u Las Vegasu i sudije znaju cijeniti vještinu. Nema šanse da me Wilder može pobijediti na poene", rekao je Fury.

Naravno, idealno bi bilo pobjedu završiti nokautom. Fury je svjestan da je to teško, ali ne i nemoguće.

"On je klasični nokauter. Izuzetno je teško nokautirati takve boksere. Wilder cijelu karijeru kreće naprijed, a teško je nokautirati čovjeka iz defanzive. Da se malo slikovitije izrazim, on je poput nasilnika kojeg možete sresti na ulici. A kada uspijete vi krenuti na nasilnika, on se izgubi. Ja ću krenuti na njega", rekao je Fury.

Fury je potom napravio još jednu zanimljivu usporedbu.

"Wilder nije tehnički potkovan bokser. Borba protiv njega je kao da djetetu u sobi punoj ljudi daš kalašnjikov u ruke. Možeš ga kontrolisati lagano, ali može nastati havarija u bilo kojem trenutku. On udara iz sve snage i iz bilo koje pozicije", poručio je Fury.

Na kraju intervjua istakao je kako će uskoro završiti karijeru iako ima tek 31 godinu.

"Na kraju sam karijere. Borit ću se još tri puta. Da li će to biti u razmaku od jedne godine ili 18 mjeseci, nije važno. Do kraja 2022. godine bit ću u penziji", rekao je Tyson Fury.