Ostao bez trofeja
93

Gordon poludio nakon "pljačke" na All-Staru: Pa šta to radite, neću se više takmičiti

K. H.
Aaron Gordon (Foto: EPA-EFE)
Aaron Gordon (Foto: EPA-EFE)
Košarkaš Orlanda Aaron Gordon bio je vrlo razočaran nakon što je ostao bez trofeja za najbolje zakucavanje u NBA All-Staru koji je održan u Chicagu, a on je rekao da se nakon drugog poraza u finalu vjerovatno više neće takmičiti u ovoj disciplini.
Gordon je u finalu izgubio od košarkaša Miamija Derricka Jonesa Juniora, a iako je imao dva spektakularna zakucavanja, uključujući ono preko Bostonovog igrača Tacka Falla, visokog 226 cm, ipak je ostao bez pobjede.

Nakon što je 2016. godine izgubio u finalu od Zacha LaVinea, Gordon je rekao da vrlo vjerovatno neće više učestvovati na ovom takmičenju.

"Preskočim preko čovjeka koji je visok 226 cm i šta dobijem? Samo 47 poena? Ma dajte, pa šta radite? Osjećam da sam trebao imati dva ova trofeja, a ja nemam nijedan. Mislim da više neću učestvovati", rekao je Gordon.

"Ovo je čista pljačka", glasno je govorio u TV prenosu Kenny Smith na TNT-u, dok je Reggie Miller više puta rekao kako ovo nije u redu.

Pobjednik Derrick Jones Junior nakon ovog okršaja imao je nešto drugačiji stav.

"Nije savršeno preskočio Tacka, dodirnuo ga je po glavi, tako da mu nisu mogli dati 50. Očekivao sam da će dobiti 48 pa da ćemo još zakucavati", kazao je Jones.