Miješanje u prilike?
254

Narodna skupština Republike Srpske će raspravljati o položaju Srba u Crnoj Gori

I. Č.
Narodna skupština Republike Srpske će na sjednici zakazanoj za 18. februar 2020. godine raspravljati o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori.

Prijedlog Deklaracije Narodne skupštine Republike Srpske o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori uputio je poslanik Srpske demokratske stranke u Republici Srpskoj Nebojša Vukanović.

"Milo Đukanović je ideolog i duhovni vođa kojeg su kopirali svi despoti na Balkanu. On je prvi uspostavio sistem kapilarne korupcije", kazao je Vukanović predstavljajući Prijedlog deklaracije.

Đukanović je, prema njegovim riječima, porobio svoj narod, zna svaku porodicu u glavu, ko za koga glasa, kako koga možete kupiti i ucijeniti, kome je dijete bolesno, kome treba posao i novac...

"Čak je mijenjao i nacionalno opredjeljenje... Bio je veliki srpski nacionalista, a danas gazi sve što ima srpsko u Crnoj Gori. Ja sam neko ko se uporno protivi politici Mila Đukanovića", istakao je on.

Poručio je kako nije državljanin Crne Gore, ali da se protivi Đukanoviću jer se njegov sistem vladanja proširio na cijeli Balkan, po principu vladavine jednog čovjeka, jedne partije...

"To vjerno kopiraju njegovi prirodni saveznici Aleksandar Vučić i Milorad Dodik", kazao je Đukanović.