Žestoke reakcije
89

Šef Izetbegovićevog kabineta poredio Stojanovića, Stanivukovića i Dodika, SDP traži izvinjenje

A. D.
Elvis Kondžić
Elvis Kondžić
Elvis Kondžić, šef kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Bakira Izetbegovića, na svom Facebook profilu uporedio je nekoliko političara srpske nacionalnosti i konstatovao da je od njih trojice najbolji Dodik, čime je izazvao niz kritika.

Naime, Kondžić je objavio poruku: "Gledaš ovog Stojanovića iz KS. Gledaš ovog Stanivukovića iz RS. I skontaš da je Dodik za njih mila majka!". Među prvima je reagovao predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković.

"Poredio je Stanivukovića nakon što se slikao sa četničkom zastavom, to mu je valjda i bio povod. Na prvo mjesto, valjda kao najgoreg, stavio je Igora Stojanovića, šefa kluba SDP-a u Skupštini KS. Dodik mu je neosporno bolji. On tako kaže, Dodik je bolji od Stojanovića. Igor je borac Armije RBiH, sa 18 godina išao po ratištima", naveo je Konaković.

[FBPOST]https://www.facebook.com/1170967103/posts/10218760025329667/?d=n[/FBPOST]

Danas se o svemu oglasio i Kantonalni odbor SDP-a BiH Sarajevo koji najoštrije osuđuje "ponovni napad SDA na SDP-ovog šefa kluba zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Igora Stojanovića".

"Jučerašnja objava Elvisa Kondžića, šefa kabineta predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, na društvenoj mreži Facebook, kojom se šef kluba poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović izjednačava s Miloradom Dodikom je u najmanju ruku ogavna, ali također pokazuje da SDA ne odustaje od napada na nebošnjake u Sarajevu. Iako je Igor Stojanović maloljetni borac Armije RBiH, dokazani patriota države Bosne i Hercegovine, za SDA to nije dovoljno jer ne pristaje na patriotizam po njihovoj mjeri", naveli su.

Stojanović je, kažu, postao meta SDA onog trenutka kada je u Skupštini Kantona Sarajevo počeo postavljati neugodna pitanja u vezi s kriminalom dužnosnika SDA, kao i inicirati sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o katastrofalnim uslovima liječenja i odlasku kadra s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Tražimo javno izvinjenje Elvisa Kondžića, ali i SDA, jer su ovim uvrijedili sve pripadnike ArmijeRBiH koji su, zajedno s Igorom Stojanovićem, branili državu Bosnu i Hercegovinu. Također, ovim putem im poručujemo da neće ni Igoru ni ostalim SDP-ovkama i SDP-ovcima začepiti usta svojim prijetnjama, lažima i medijskim harangama, jer građani naše zemlje zaslužuju da čuju istinu o svemu onome što oni godinama rade suprotno njihovim interesima", istaknuli su iz SDP-a.

Također, oglasio se i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

"Objava kojom se šef Kuba poslanika u Skupštini Kantona Sarajevo Igor Stojanović napada samo zato što nema “odgovarajuća” krvna zrnca po mjeri njih iz SDA predstavlja samo još jedan dokaz kakvu Bosnu i Hercegovinu oni žele. Igor Stojanović je dijete Sarajeva, sportaš koji je kao maloljetan odlučio da ostane u svom gradu, brani ga i dijeli sudbinu sa svim svojim sugrađanima.Uzaludno je vas iz SDA podsjećati kako se i Bakir Izetbegović požurio slikati s reprezentativcima Bosne i Hercegovine koji su kao omladinci osvojili Evropsko prvenstvo, sa reprezentacijom u kojoj je Igor bio direktor i u kojoj su igrala djeca iz cijele Bosne i Hercegovine. Svakako, što se tiče Bakira i vas iz SDA, podrška se završila tim slikanjem, jer vi Bosnu i Hercegovinu ne doživljavate baš kao zemlju svih njenih građana, ravnopravnih i slobodnih", naveo je, između ostalog, Nikšić.