Na terenu opet omladinci
77

Liverpool večeras igra pred rasprodanim Anfieldom, a Klopp će utakmicu gledati na laptopu

F. Z.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola večeras će igrati drugi susret sa Shrewsburyjem u četvrtom kolu FA Cupa, a Redsi su osigurali uvjete Jurgenu Kloppu da duel s Anfielda gleda na laptopu.

Klopp je odlučio pružiti nogometašima Liverpoola polusezonsku pauzu koje nema u Engleskoj i zbog toga na susretu ovog tima i engleskog trećeligaša neće biti njega i prvotimaca Redsa.

Naime, ukoliko utakmica u FA Cupu završi bez pobjednika, igra se drugi susret, a domaćinstvo se mijenja. Klopp je ranije najavio da će ekipa na polusezonsku pauzu, a nakon što je Shrewsbury izborio remi i ponovljeni susret nakon prvog duela (2:2) Klopp je odlučio da se drži plana i osigura igračima odmor u jeku izuzetno teške i duge sezone.

Na teren će ekipa do 23 godine, a mlade nogometaše Liverpoola s klupe će predvoditi trener U-23 ekipe Neil Critchley. Igrat će pred rasprodanim Anfieldom. Klub je prodao svih 50.000 ulaznica za večerašnju utakmicu. Critchley je rekao da očekuje kontakt s Kloppom tokom utakmice, ali samo ukoliko Nijemac osjeti potrebu. Tako je bilo i u duelu s Aston Villom u Liga kupu. Seniorski tim Liverpoola igrao je na Svjetskom klupskom prvenstvu u Dohi, a Critchley je vodio ekipu.

"Jurgen je poslao poruku na poluvremenu protiv Ville i ona je bila zaista izvanredna u tom trenutku. Kada smo izlazili s terena milsili smo: 'Igrali smo odlično, ali gubimo 4:0'. To je stvorilo određenu dozu sumnje kod nas i nismo znali da li trebamo nešto promijeniti. Ali, kada dobijete poruku od menadžera koja glasi: 'Ne mijenjajte ništa, nastavite to što radite, bili ste odlični', to onda otkloni sve sumnje i možete prenijeti poruku igračima. Svima nam je to pomoglo u tom trenutku. Nisam imao telefon pored sebe, ali poruka je došla od stručnog štaba. Ta opcija je dostupna i sutra, ali to je do menadžera", rekao je Critchley.

Duel na Anfieldu počinje u 20:45 sati.