Počašćen?
777

Emir Hadžihafizbegović tvrdi da je na poklon dobio zemljište u Londonu i titulu lord

E. Sk.
"Potpuno sam zatečen, ali sretan", kazao nam je istaknuti bh. glumac Emir Hadžihafizbegović koji je s nama podijelio neobično životno iskustvo. Naime, ovaj glumac tvrdi da je nedavno, potpuno neočekivano od jedne bh. porodice s adresom u Londonu "dobio počasnu titulu lorda".

O čemu se radi? Zbog čega on? O kojoj porodici je riječ, ispričao nam je Hadžihafizbegović kojeg smo telefonskim pozivom zatekli u Mostaru.

"Prije sedam dana iz Engleske mi je stiglo neobično i potpuno fascinantno pismo, kao i kompletna dokumentacija o poklanjanju jednog dijela zemlje u Engleskoj, tačnije na zapadnoj obali pored jezera Coniston i sticanju titule engleskog lorda. Porodica koja mi je poklonila zemlju u Engleskoj izrazila je želju da ostane anonimna. Mogu samo reći da se radi o Bosancima koji dugo žive u Londonu i koji su me ovim činom potpuno šokirali", kaže Hadžihafizbegović.

U svom dugom pismu, pored svih administrativnih i katastarskih papira koje su mu poslali, kao razlog za ovakav poklon i čast naveli su da su poštovaoci njegovog lika i djela te da mu na ovaj način žele iskazati počast, tvrdi ovaj glumac.

"Mogu samo reći da je ovo stvar koja se čovjeku rijetko dešava u životu. Imati svoj posjed u Engleskoj, kao i titulu lord, zaista je nešto što čovjeka čini sretnim", govori uspješni bh. glumac.

U narednih mjesec dana Emir poručuje da je sa članovima te porodice dogovorio susret u Londonu.

"Svu dokumentaciju sam preveo i notarski ovjerio ovdje u Sarajevu. Ono što je zanimljivo, od sada će mi u pasošu, pored imena i prezimena, stajati i počasna titula lord. Porodica koja mi je ovo poklonila na ljeto će doći u Sarajevo i bit će moji gosti na Sarajevo Film Festivalu", kazao nam je Hadžihafizbegović.