Svečana ceremonija
496

Klix.ba dodijelio nagrade za Auto godine 2020: Glavni trofej osvojio Peugeot 208

E. Z.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Svečanom ceremonijom večeras je u hotelu Hills Sarajevo zaključen ovogodišnji izbor za Klix Auto godine 2020. Na događaju koji je bio zatvorenog tipa, samo za uži krug zvanica i predstavnika automobilskih marki u Bosni i Hercegovini, uručene su nagrade pobjednicima u sedam kategorija.

Klix.ba je i ove godine organizovao vlastiti izbor automobila godine u koji su ušli svi automobili koje su novinari portala Klix.ba imali priliku isprobati prethodne godine i upoznati vas o njima. Večerašnjom ceremonijom u hotelu Hillsa je uz glavnu nagradu dodjeljeno i još šest nagrada u različitim kategorijama, a i ovaj put u izboru učestvovali ste i vi, čitaoci portala Klix.ba.

Nakon glasanja žirija portala Klix.ba za glavnu nagradu finalna borba odigrala se između dva kompaktna francuska automobila. Oba smo vozili i na svjetskim premijerama i na bosanskim cestama. Jedan je razvijen po pristupu evolucije i suptilnog usavršavanja, dok je drugi potpuno uzburkao segment i donio dizajn i inovacije koje do sada nisu bile dostupne u ovoj klasi automobila. Na kraju je kao pobjednik sa malom prednošću izašao novi Peugeot 208 i ponio titulu Klix Auto godine 2020!

Uz glavnu nagradu Klix Auto Godine, internet portal Klix.ba organizovao je i nagradu Klix Auto Godine čitalaca, gdje su putem ankete postavljene na internet portalu Klix.ba posjetioci i čitaoci birali između jednog od 10 finalista za Klix Auto Godine. Nakon prikupljenog 5.821 glasa čitaoci portala Klix.ba izabra odlučili su da nagrada Klix Auto godine 2020. - nagrada čitalaca pripada Mazdi CX-30. Na svečanoj ceremoniji ova nagrada uručena je predstavnicima kompanije Connecta, ovlaštenom zastupniku i uvozniku marke Mazda u BiH.

Internet portal Klix.ba uz ove dvije nagrade u sklopu proglašenja automobila godine na svečanoj ceremoniji proglasio je pobjednike i u ostalim kategorijama, i to:

  • Klix Best Buy auto godine gdje je u izbor ušlo pet automobila za koje je utvrđeno da trenutno daju najbolji odnos uloženog i dobijenog na tržištu novih automobila u Bosni i Hercegovini. Pobjednik u ovoj kategoriji je Hyundai Elantra!
  • Klix Sport Auto godine gdje su u izbor ušli isključivo sportski automobili koje su Klix Auto novinari imali priliku voziti i isprobati u prošloj godini, te koji su dostupni u Bosni i Hercegovini. Ove godine ta nagrada pripala je automobilu koji glasi kao sinonim sportskog automobila. Porsche 911 nove generacije 992 ponio je ovu titulu!
  • Klix Offroad Auto godine gdje su u izbor ušliisključivo terenski automobili sa pogonom na sve točkove, a koje su Klix Auto novinari imali priliku isprobati u protekloj godini. Neprikosnoveni terenac Jeep Wrangler u novom izdanju potpuno zasluženo osovojio je ovu nagradu.
  • Klix Privredni Auto godine gdje su izbor ušli privredni i komercijalni automobili bez obzira da li je riječ o automobilima namijenjenim za prevoz robe ili ljudi, a koje su Klix Auto novinari vozili i isprobali u prethodnoj godini. Nakon preborjavanja glasova kao pojednik u ovoj kategoriji izašao je Mercedes-Benz V klasa!
  • Klix Auto Web stranica godine gdje su izbor ušle internet stranice automobilskih marki u Bosni i Hercegovini, gdje su primarni kriteriji dostupnost aktuelnih cjenovnika i konfiguratora, te gdje su Klix.ba developeri i dizajneri donijeli finalnu odluku u pogledu dizajna i same upotrebljivosti stranice. Ova nagrada pripala je komapaniji Toyota Bosna i Hercegovina koja je napravila odličan posao uskladivši svoju stranicu našem tržištu ali i globalnim standardnima marke Toyota.

Uz mogućnosti glasanja za nagradu Klix Auto Godine čitalaca, gdje su putem ankete postavljene na internet portalu Klix.ba posjetioci i čitaoci mogli birati svog favorita svi koji su željeli mogli su učestvovati i u nagradnoj igri. Najsretniji učesnik dobija priliku da isproba Klix Auto Godine 2020. na 7 dana, pod uslovom da ispunjava uslove da ima više 21 godinu te da posjeduje važeću vozačku dozvolu duže od dvije godine. Također, svi učesnici u nagradnoj igri imaju priliku dobiti i vrijedne nagrade kompanije Petrol BiH u vidu poklon bonova za vrhunsko QMAX gorivo, i to u vrijednosti od 200 i 100 KM. Metodom slučajnog uzorka odabrani su dobitnici ove nagradne igre. Klix.ba će kontaktirati sretne dobitnike i dogovorit sa njima preuzimanje nagrada, s napomenom da se nagrade ne mogu preuzeti u novčanoj protuvrijednosti.

Dobitnik nagrade kompanije Petrol BiH, poklon bon za vrhunsko QMAX gorivo u vrijednosti 100 KM je Nedim Solak, dok je dobitnik poklon bona za vrhunsko QMAX gorivo u vrijednosti 200 KM Elvis Grozdanić. Dobitnik prve nagrade - Klix Auto godine 2020. na sedam dana je Benjamin Muhić. Sretne dobitnike uskoro ćemo kontaktirati sa detaljima o preuzimanju nagrada.