Tragično preminuo
1k

Reakcije na vijest o smrti Kobea Bryanta: Čitav svijet tuguje, ovo je veliki gubitak

K. H.
Kobe Bryant
Kobe Bryant
Brojne svjetske ličnosti opraštaju se od legendarnog NBA košarkaša Kobea Bryanta koji je danas poginuo u helikopterskoj nesreći.
Kobe Bryant je poginuo u 41. godini u mjestu Calabasas u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu kada se njegov helikopter srušio, on je putovao s najmanje troje putnika u privatnom helikopteru. Poginuli su svi uključujući i pilota.

Vijest su odmah prenijeli svi svjetski mediji, a brojne poznate ličnosti putem društvenih mreža oglasile su se i odale počast jednom od najvećih košarkaša svih vremena. Među prvima je to učinio napadač Arsenala Alexander Lacazette.

Među prvima se oglasio i Dennis Rodman, a ubrzo nakon toga oglasile su se i brojne druge zvijezde.
Zanimljivu poruku objavio je i košarkaš Paul George koji je na Twitteru kratko napisao:
Također, oglasio se i Luka Dončić.
Počast ovom košarkašu odao je i Tony Parker koji je napisao da mu je ova vijest slomila srce.

[TWITTER]1221527048771883008[/TWITTER]

"Klub izražava duboko saučešće porodici i prijateljima, Lakersima i NBA ligi nakon tragične smrti Kobea Bryanta", napisao je PSG na Twitteru.

Oglasio se i zvanično najbrži čovjek svih vremena Usain Bolt koji je napisao da još uvijek ne može vjerovati...

"Strašno je počela ova godina, a izgleda da se nastavlja još gore. Kakva tragedija za američki sport, a ne samo za NBA. Lik koji je bio sinonim za teški rad uz silni talent koji je imao. Baš sam beskrajno tužan. Život je ponekad nepošten", napisao je Dino Rađa na Facebooku.
Fotografiju na društvenim mrežama objavio je i bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović koji je napisao da legende žive vječno.
Tužan zbog smrti jednog od najboljih košarkaša svih vremena je i legendarni nogometaš Rome Francesco Totti koji se oglasio na društvenoj mreži Instagram.
Kobe Bryant je, prema mišljenju mnogih, najveći košarkaš Los Angeles Lakersa u historiji. Dvadeset punih godina nosio je dres Jezeraša i donio je ekipi pet titula prvaka NBA lige. Postigao je ukupno 33.643 poena, uhvatio je 7.047 skokova i podijelio 6.306 asistencija. S reprezentacijom SAD-a osvojio je Olimpijske igre 2008. i 2012. godine.