Švicarac siguran
37

Federer izgubio set, a onda razbio Fucsovicsa za četvrfinale Australian Opena

F. Z.
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Roger Federer izgubio je prvi set u meču osmine finala Australian Opena od Martona Fucsovicsa, a onda Mađaru u naredna tri nije dozvolio da osvoji ukupno šest gemova. Švicarac je slavio rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:1, 6:2 i 6:2.
U prvih šest gemova prvog seta nismo vidjeli niti jednu break priliku, a onda je Fucsovics došao do tri vezane. Break je u narednom gemu potvrdio s nulom, a potom u desetom iskoristio drugu od tri vezane set prilike i iznenađujuće poveo s 1:0.

Federer je zaigrao mnogo bolje već u drugom setu. Napravio je break u drugom gemu, a potom još jedan u šestom i sa 6:1 izjednačio rezultat u meču na 1:1.

U trećem setu Federer je opet vezao dva breaka i jako brzo je došao do vodstva rezultatom 4:0. Uspio je Mađar vratiti jedan break, ali je Federer uzvratio već u narednom gemu i riješio set u svoju korist rezultatom 6:2.

Već u prvom gemu četvrtog seta Federer je napravio novi break, a potom još jedan u sedmom i riješio ga u svoju korist rezultatom 6:2, za konačnih 3:1 u meču s Fucsovicsom.

Švicarac će u četvrtfinalu igrati protiv Tennysa Sandgrena koji je ranije danas slavio protiv Fabija Fogninija s 3:1.