Premiership
191

Ostalo je samo ime: Manchester United ponovo šokirao navijače na Old Traffordu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Uniteda poražena je od Burnleyja u meču 24. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:0.

Manchester United je i ovaj meč igrao bez najboljih igrača. Paul Pogba je odavno povrijeđen, Scott McTominay također, a posljednji koji se povrijedio je Marcus Rashford koji će se tek u finišu sezone vratiti u tim.

U takvoj situaciji, nedovoljno dobar tim Manchester Uniteda nije mogao parirati Burnleyju, a da će Crveni đavoli imati problem u ovoj utakmici bilo je jasno u 39. minuti. Nakon jednog prekida lopta je stigla do Wooda, a napadač Burnleyja preciznim udarcem matira De Geu i dovodi svoj tim u vodstvo.

Manchester United je u nastavku tražio pogodak kojim bi stigao do poravnanja i pokušao stići do pobjede i prijeko potrebna tri boda, no nadanja domaćih navijača uništio je Rodriguez u 56. minuti kada lijepim pogotkom donosi veliko vodstvo svom timu.

Nakon toga, nezadovoljni navijači Manchester Uniteda već su počeli napuštati Old Trafford, a u takvoj atmosferi Crveni đavoli nisu uspjeli postići ni utješni pogodak. Najbolju priliku imao je Mason Greenwood u 83. minuti kada je šutirao malo pored gola.

Ovo je za Burnley prva pobjeda na Old Traffordu nakon 58 godina, a pitanje je da li će Ole Gunnar Solskjaer nakon ovog poraza ostati trener Crvenih đavola.

Tabela: