Očekivana reakcija
11

Trumpov pravni tim odbacio optužbe za opoziv i nazvao ih napadom na Amerikance

I. Č.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trumpa u subotu je snažno odbacio optužbe Zastupničkog doma Kongresa za njegov opoziv, navodeći da je Trump nevin i da su optužbe na njegov račun opasan napad na Amerikance.

U dokumentu na šest stranica Trumpovi advokati službeno se bave zaslugama dva članka "impeachmenta" - zloupotrebe moći i opstrukcije Kongresa, koji je Dom pod vodstvom demokrata odobrio krajem prošle godine i koji čine osnovu za saslušanje koje će započeti u utorak u Senatu.

Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trumpa u njegovom predstojećem senatskom saslušanju o opozivu čine bivši profesor prava na univerzitetu Harvard, Alan Dershowitz i nezavisni savjetnik koji je bio istražitelj u slučaju bivšeg predsjednika Billa Clintona, Ken Starr.

Predsjednik Trump je ukazao povjerenje pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj historiji.

Vodeće uloge u Trumpovom timu odbrane imat će pravni savjetnik Bijele kuće Pat Cipollone i Trumpov lični advokat Jay Sekulow.