Hrvatska u polufinalu
128

Červar: Igračima sam na poluvremenu rekao da ne prihvatam poraz, vještina pobjeđuje

F. Z.
Lino Červar (Foto: EPA-EFE)
Lino Červar (Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Hrvatske slavila je večeras u drugom kolu drugog kruga Evropskog prvenstva protiv Njemačke rezultatom 25:24 i tako osigurala mjesto u polufinalu.
Selektor Hrvatske Lino Červar nakon utakmice je rekao kako je svojim igračima na poluvremenu poručio da ne prihvata poraz.

"Ovo je stvarno nešto posebno. Prije svega, moram se zahvaliti i čestitati svojim igračima koji su prihvatili na poluvremenu moju tezu da ne prihvatam poraz. To je ono što stalno govorim, da možeš izgubiti samo kada odustaneš. Mislim da smo sve vrijeme hvatali prednost, nabili su nam veliku prednost, na fiziku su nas pokušali dobiti. Mi smo na kraju pokazali da vještina odlučuje, bila je to pobjeda svih naših igrača. Vratili smo Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto. Naši dečki imaju budućnost, drago mi je da smo vratili nadu. Kad smo bili i u minusu, nismo klonuli. Dogovorili smo se na poluvremenu da nema predaje. Dosta smo imali nepravde s njima, posljednji put su nam oteli Euro, ali sada smo ih pobijedili. Ovakve utakmice se pamte", rekao je Červar nakon utakmice, javlja Index.hr.

Dodao je Červar i da Hrvatska ima kontinuitet rezultata.

"Promašeni sedmerci pokazali su nam se kao problem, a mi smo u isto vrijeme pokazali mentalnu snagu. To dijeli vrhunske igrače od onih manje vrhunskih. Mi smo još jednom dokazali što možemo. Samo mi imamo kontinuitet rezultata, nismo nikad pali na 10. ili 11. mjesto kao neki, mi smo mala nacija, ali stalno smo tu. Prvo ću zvati suprugu i djecu, tako ću proslaviti", istaknuo je Červar.