Skandal
21

Košarkaški savez BiH prekinuo takmičenje u prvenstvu BiH

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine prekinuo je takmičenje u prvenstvu BiH za muškarce.

Čelnici KS BiH su se odlučili na ovu odluku nakon što je, prema njihovom tumačenju, utakmica Igokea - Spars Realway neregularno zakazana za danas u 19 sati.

Utakmica je trebala biti odigrana proteklog vikenda, ali je prolongirana na zahtjev Igokee zbog odigravanja meča u ABA ligi.

Komesar takmičenja Siniša Jakovljević je susret zakazao za danas bez saglasnosti Spars Realwaya, a Upravni odbor KS BiH je poništio tu odluku i praktično prekinuo prvenstvo.

Nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2020. ima kancelarija KS BiH, a kako se navodi u dopisu koji je stigao klubovima, "došlo je do kršenja propozicija te je samim tim narušen kalendar i regularnost takmičenja Prvenstva BiH" te se "donosi odluka o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola između KK Igokea i KK Spars Realway, kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od UO KS BiH", stoji u dopisu.

O nastavku takmičenja Prvenstva BiH, kao i nominacijama za navedene utakmice, kancelarija KS BiH dostavit će obavijest nakon što UO KS BiH donese odluku i otkloni nejasnoće.