Napeto u Zenici
200

Vozači Zenicatransa pred deblokadu poručili: Mogu nas samo odnijeti

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Radnici Zenicatransa danas su poručili da će autobuska stanica u Zenici biti deblokirana samo ako ih odnesu iz nje, nakon čega će se ponovo vratiti.

Najavljivana deblokada autobuske stanice koja je trebala biti u 8 sati, prema najavama gradonačelnika Fuada Kasumovića, jutros se nije dogodila. U 8:30 predsjednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan je kazao:

"Jučer smo dobili informacije da bi ovdje moglo doći do dramatične situacije, jer su bile najave da će doći policija, ali nema policije, da će doći zaštitarska agencija, ali nema ni njih. U svakom slučaju, ko god dođe, osim policije s kojom smo spremni razgovarati, imat će problema s nama, a pozvat ćemo i policiju da reaguje", kazao je Sarvan.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Ponovio je da je ključna naredna sjednica Gradskog vijeća Zenice koja će biti održana 16. januara kada bi trebali biti usvojeni amandmani na prijedlog Budžeta 2020. godine za Grad Zenicu, kojim bi se pomoglo ovom preduzeću.

"Do četvrtka ostajemo ovdje, a dobro građana ćemo štititi našim tijelima. Deblokada može biti samo da nas odnesu, a mi ćemo se vratiti. Sve građane i simpatizere Zenicatransa pozivamo da nam se priključe pred općinom za vrijeme sjednice da im pokažemo da se ne šalimo. Ukoliko bude ishod usvajanja budžeta i uvrštavanja Zenicatransa, mi počinjemo raditi, ako Kasumović bude opstruirao tu odluku, mi ćemo blokirati zgradu općine", kazao je radnik Zenicatransa Hazrudin Bilić.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

U zvaničnom dopisu koji je upućen MUP-u ZDK Kasumović je policiju pozvao da u 11 sati asistira u deblokadi stanice, a za sada nije poznato šta će se dogoditi.