Pun emocija
612

Damir Nikšić: To Jasna carice, idemo zajedno! Sada su u ofsajd zamci

D. Be.
Nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo među prvima je čestitao Jasni Duraković na odluci da ne glasa za smjenu aktuelne Vlade te da izađe iz Saveza za bolju budućnost (SBB).
"To Jasna carice, svaka čast! To se zove ofsajd zamka. Sada su u ofsajd zamci, parlamentarno, bravo. Čestitam. Vrata Kluba samostalnih su ti otvorena. Ne vraćaj mandat već lijepo ostani i idemo zajedno, zajedno do kraja. Za parlamentarnu demokratiju", poručio je Nikšić u emotivnom obraćanju putem Facebooka.

On je poručio svima da podrže Duraković i da joj čestitaju kako se ne bi plašila da je sama.

"Za predstavničku demokratiju od raje, a ne od predsjedniču od bossa. To je ljevica! Podržite je, čestitajte joj, da se ne boji. Neka se sada zapita Željko Komšić šta sada, u ofsajdu si", dodao je Nikšić.

Podsjetimo, zastupnica Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković večeras je poručila da ona neće glasati za smjenu aktuelne Vlade te dodala da izlazi iz SBB-a.

"Zbog svih građana, glasača, mojih studenata, prijatelja i javnosti općenito, imam potrebu da se javno obratim i obznanim da neću glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazim iz SBB-a te da ostajem nezavisna zastupnica i da nemam namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, iako se to od mene očekuje", poručila je na početku obraćanja.