Pred meč s Norveškom
122

Šuman: Nismo došli na Evropsko prvenstvo samo da gledamo druge

K. H.
Bilal Šuman (Foto: D. Z./Klix.ba)
Bilal Šuman (Foto: D. Z./Klix.ba)
Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman u razgovoru za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH rekao je da naša reprezentacija ima velike ambicije na ovom prvenstvu te da je veoma bitno da se svi dogovori iz svlačionice ispoštuju na terenu.

Naša reprezentacija prvi meč igra protiv Norveške u petak od 20:30 sati, a Šuman je rekao da on i njegovi igrači znaju šta ih očekuje u ovom susretu te da su svjesni da je Norveška jedan od kandidata za medalju.

"Doputovali smo sinoć, jutros smo imali jedan lagani trening i večeras ćemo na jednom dužem treningu pokušati uigrati nove stvari za meč s Norveškom. Imamo jednu videoanalizu koju trebamo pregledati i to je to, utakmica se igra sutra i tokom dana ćemo također imati vremena da videoanalizama i razgovorom s igračima pokušamo pronaći mjesto nekim stvarima. Znamo šta nas očekuje i protiv kakavog protivnika igramo, znamo da će dvorana biti puna i da Norveška želi medalju na ovom prvenstvu. Mi se okrećemo sebi i šta mi želimo uraditi protiv njih, a formula za igranje protiv Norveške mora biti bazirana na našoj odbrani. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, a pokušavamo kroz analize pronaći odgovarajući odgovor na njihove napade. Mi također želimo trčati kontru i polukontru, što su segmenti u kojima su Norvežani superiorni, a protiv selekcije Danske su imali 25 kontri, što znači da veoma brzo završavaju napade", kazao je Šuman.

Selektor rukometne reprezentacije BiH rekao je da trema među igračima postoji, ali da je riječ o pozitivnoj tremi i osjećaju isčekivanja početka prvenstva te da je to osjećaj koji sigurno imaju i igrači Norveške. Također, rekao je da naš tim ima ambicije i da na prvenstveno nismo došli samo da gledamo druge selekcije.

"Trema mora da postoji, a mislim da i Norvežani osjećaju to isto. To iščekivanje i pozitivna trema da sve počne je normalan osjećaj, a mi se želimo na pravi način pokazati u Norveškoj. Ja sam svima poželio dobrodošlicu i rekao im da uživaju na ovom Evropskom prvenstvu, da nose uspomene odavde i ako Bog da, bit će ih mnogo više. Važno je da uživamo na ovom takmičenju i na neki način možemo biti rasterećeniji u nekim stvarima. Imamo ozbiljne ambicije, nismo došli ovdje da gledamo kako drugi igraju, nego da pokažemo da smo i mi spremni. Mislim da imamo tu širinu i visinu da možemo igrati na ovom prvenstvu i bitno je da ono što se dogovorimo pokušamo implementirati u igru", istakao je Šuman.

Pored BiH i Norveške, u našoj grupi igraju Francuska i Portugal.