Serie A
33

Belotti utišao Olimpico i priredio veliko iznenađenje Džeki i navijačima Rome

K. H.
Ekipa Rome razočarala je svoje navijače porazom od Torina u meču 18. kola italijanske Serije A na Olimpicu rezultatom 2:0.

Roma se nakon niza dobrih rezultata u domaćem prvenstvu vratila među četiri najbolje ekipe u Italiji i kada su navijači očekivali pobjedu protiv Torina i ostanak u borbi za sami vrh, desio se treći poraz ove sezone i gradski rival Lazio s utakmicom manje im sada bježi četiri boda.

No, krenimo redom. Zaniolo je imao prvu šansu na utakmici kada je dobro šutirao, no Sirigu brani njegov pokušaj, da bi na drugoj strani Belotti zaprijetio, no također neuspješno. Pellegrini je u 39. minuti propustio drugu dobru priliku za Romu, a kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, Belotti silovitim udarcem lijevom nogom matira Pau Lopeza i pogađa za 0:1.

Roma je u drugom poluvremenu svim silama pokušavala doći do prilike i pogotka za poravnanje, ali Džeko i društvo nisu bili raspoloženi i ubitačni pred protivničkim golom i kako je vrijeme odmicalo, tako su domaći igrači i navijači bili sve više nervozni.

Činilo se da bi Roma možda mogla doći do pogotka nakon dva nešto lošija pokušaja Džeke, posebno kada je u igru ušao Nikola Kalinić, ali onda Smalling nesmotreno igra rukom u svom kaznenom prostoru i sudija Marco Di Bello nakon intervencije VAR-a pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Andrea Belotti koji je postigao deveti gol u ovoj sezoni.

Do kraja meča Torino je mirno kontrolisao stečenu prednost i nisu imali previše problema protiv razočaranih igrača Rome, a ovom pobjedom Torino se popeo na devetu poziciju na tabeli sa 24 osvojena boda.

Roma, kao što smo rekli, ostaje na četvrtoj poziciji sa 35 bodova, četiri više od Atalante. Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta u ovom meču.