Sarkastična poruka
157

Draško Stanivuković: Moja glava je dobro, ali se brinem za Lukačevu ruku

M. A.
Draško Stanivuković (Foto: Blic.rs)
Draško Stanivuković (Foto: Blic.rs)
Osim Nebojše Vukanovića i Jelene Trivić, na večerašnjim protestima protiv vladajuće koalicije u Banjoj Luci obratio se i Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a, koji je ponovio kako je ultimativni izraz patriotizma skidanje s vlasti Milorada Dodika.
Stanivuković se najprije osvrnuo na nedavni incident u prostorijama Narodne skupštine RS-a kada ga je ministar policije Dragan Lukač udario rukom u lice. Također, dodao je kako je danas podnio i krivičnu prijavu protiv Dragana Lukača.

"Moja glava je dobro, ali se brinem za njegovu ruku. Zato sam mu ponio gips na koji ću napisati 'ostavka'. On laže kako je povrijeđen, kako ga boli ruka kojom udara i mlati. Sram neka ga bude. Jači smo i bolji od njih. Pogledajte kako sve nastaje u našoj zemlji. Prvi smo zatražili lokaciju za ove proteste, a onda su oni zatražili okupljanje iza nas. Jasno vam je da oni prave cirkus i reality od ove zemlje, a ne mi", istakao je Stanivuković.

On je također naglasio kako je režim Milorada Dodika od njih napravio robove, ali ne i sluge te da će se boriti do samog kraja. Dodao je kako neće pasti u zamku režima te im je kazao kako će najprije proslaviti praznike, ali nakon njih kreću u traženje svojih prava.

"Neka vide koliko nas ima, koliko svijetlimo i kako volimo ovu zemlju i kako volimo jedni druge. Prvi dan ove godine koja traje proveo sam u ćuzi. Batinani smo i tučeni na trgu. Neposredno nakon toga u Banjoj Luci je ubijen Slaviša Krunić, a poslije toga je pretučen i Bruno Batinić u centru grada. Želimo mirno i dostojanstveno da se u 2020. godini izborimo, da im pokažemo da možemo. Dobili smo podršku da vodimo vas, ovaj narod, u bolje sutra, da budemo naši u našoj zemlji", dodao je on.

Na samom kraju je Draško Stanivuković digao u zrak fotografiju Milorada Dodika na kojoj u jednom dijelu stoji ispred zastave BiH, a na drugom ispred zastave Republike Srpske te je prisutnim građanima rekao kako mijenja svoju retoriku u ovisnosti od vlastitih interesa.