Napustio FK Sarajevo
70

Musemić za Klix.ba nakon otkaza: Smijenjeni su i Mourinho i Pochettino, zašto ne bih bio i ja

K. H.
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Bivši trener Sarajeva Husref Musemić u razgovoru za portal Klix.ba kazao je da poštuje odluku čelnika Bordo kluba koji su mu uručili otkaz, ali da su sa sportske i ljudske strane možda mogli sačekati još posljednje kolo prve polusezone protiv Zvijezde 09.
Musemić je otkaz dobio nakon poraza Sarajeva od Željezničara u gradskom derbiju rezultatom 3:1, a kako nam je rekao, ponosan je na sve što je ostvario kao trener aktuelnog prvaka s kojim je prošle sezone osvojio duplu krunu.

Također, Musemić je rekao da je dugo bio na "klimavim nogama" i da je bilo pitanje dana kada će mu čelnici uručiti otkaz.

"Ja sam saznao prije 10, 15 minuta, nisam bio u Sarajevu pa mi nisu mogli saopćiti to. Poštujem, to je njihova odluka, oni imaju pravo na to, a moje mišljenje je da su mogli sačekati barem ovo kolo i da se prvenstvo završi. Dugo je sve ovo bilo na 'klimavim nogama', bilo je pitanje dana i ja sam stekao takav dojam, ali Bože moj, u ovom poslu je tako. Ponosan sam i sretan što sam bio dio FK Sarajevo i s onim što sam napravio, život ide dalje i ovo je takav posao. Smijenjeni su i Mourinho i Pochettino, zašto i mene ne bi smijenili", kazao je Musemić.

Nakon toga, bivši trener Bordo tima je rekao da vjeruje kako je puno puta obradovao navijače Sarajeva.

"Mi dijelimo prvo mjesto i imamo isto bodova kao FK Željezničar, a šta je razlog smjene i koji su to razlozi, to će najbolje klub reći. Sezona nije završena, ali opet kažem, trebali su iz ljudskih i sportskih razloga pustiti još jedno kolo. Pauza je duga i ima se vremena za puno stvari, ali nema veze, poštujem i to je njihova odluka. Nadam se da sam obradovao puno puta navijače FK Sarajevo, nekada su bili tužni kao u subotu u derbiju, ali to je život i to je sport. Bilo je stvari na koje sam mogao utjecati i gdje sam pogriješio, puno više onih na koje nisam. Ljudi koji vode klub imaju pravo na svoje mišljenje i opet kažem, poštujem to", završio je Musemić.

Sarajevo u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premijer lige BiH igra protiv Zvijezde 09 u gostima, a još uvijek nije poznato ko će biti šef stručnog štaba u tom meču.