Četverosatni nastup
15

Čola zapalio beogradsku arenu na prvom od pet koncerata u narednih mjesec dana

E. Lj.
U dupke punoj Štark Areni u Beogradu, Zdravko Čolić održao je četverostani koncert dokazujući da s pravom nosi epitet najveće regionalne muzičke zvijezde.

Koncert je otvorio pjesmom "Produži dalje", a publika je već na prve taktove ove pjesme Čolu pozdravila ovacijama.

Nakon što je pozdravio Beograđane, ali i raju iz cijele regije koja se zbog ovog koncerta zaputila u glavni grad Srbije, nizali su se mnogobrojni hitovi koji su obilježili višedecenijsku karijeru Zdravka Čolića.

Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL

"Noć mi te duguje", "Kristina" "Glavo luda", "Krasiva", "Oj devojko selen velen", "Ružice moja", "kuća puna naroda" i "Ničeg nije bilo između nas" samo su neki od hitova koje je publika pjevala uglas s popularnim pjevačem. Ipak, mnoge je najviše obradovala izvedba pjesama "Zelena si rijeka bila" i "Čaje šukarije" koje Čola dugo vremena nije uživo izvodio.

Ovo je prvi od pet koncerta koje će Čola održati u beogradskoj Areni. Zanimljivo je da je jedina zvijezda s Balkana koja je uspjela napuniti četiri Arene i organizovati peti koncert. Drugi koncert u najvećoj hali na Balkanu bit će održan večeras, treći i četvrti zakazani su za 14. i 15. decembra, dok će peti koncert biti održan 27. decembra.