Efes na vrhu tabele
24

Košarkaši CSKA Moskve razbili Barcelonu, fantastični Larkin brojao do 49 i oborio rekord

F. Z.
Shane Larkin (Foto: EPA-EFE)
Shane Larkin (Foto: EPA-EFE)
Odigrane su posljednje četiri utakmice 11. kola košarkaške Eurolige, a novu pobjedu upisao je Real Madrid, dok je fantastičnu utakmicu odigrao Efesov Shane Larkin.

Real Madrid je slavio protiv Zenita u Rusiji rezultatom 86:71. Goste su do pobjede vodili Facundo Campazzo i Gabriel Deck sa 19, odnosno 15 postignutih poena. U redovima Zenita 18 poena postigao je bivš košarkaš Kraljeva - Gustavo Ayon.

Anadolu Efes je pregazio minhenski Bayern rezultatom 104:75, a fenomenalni Shane Larkin postigao je 49 poena za Efes. Time je Larkin oborio rekord Eurolige po broju postignutih poena u jednom susretu. Iza sebe je ostavio Bobby Browna koji je u dresu Montepaschi Siene 2013. godine postigao 41. U redovima Bayerna 20 poena postigao je Vladimir Lučić.

Pobjedu je upisao i Olympiacos koji je na domaćem parketu slavio protiv Olimpije iz Milana rezultatom 91:70. Domaće je do pobjede vodio Kostas Papanikolau sa 17 postignutih poena, dok je Vassilis Spanoulis postigao 14. Kod gostiju 12 poena postigao je Nemanja Nedović.

U posljednjoj utakmici večeri sastali su se Barcelona i CSKA Moskva, a ekipa iz prijestolnice Rusije uspjela je slaviti na teškom gostovanju rezultatom 96:67.

U redovima Armejaca bilo je čak šest dvocifrenih. Najviše su postigli Mike James (14) i Darrun Hilliard (13). Kod domaćih Nikola Mirotić i Brandon Davies postigli su po 19.

Tabela: