Mnoštvo događaja
481

Sarajevski Trg Oslobođenja i ove godine se pretvara u ledeni park

Klix.ba
Jana Ice Garden na Trg Oslobođenja Alija Izetbegović i dio ulice Ferhadija donosi ove godine ledenu magiju novogodišnjih praznika. Kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, od 5. decembra do 5. januara u ledenom parku u centru Sarajeva bit će postavljene brojne dekorativne instalacije, klizališe, sankalište, zip line, koji su namjenski osmišljeni i izrađeni upravo za ovu lokaciju.

“U izradu novogodišnjih dekorativnih elementa uključili smo učenike i profesore Željezničkog školskog centra, Sarajevo. Oni su svojim trudom, zalaganjem i praktičnim radom uveliko doprinijeli da naša zimska ledena priča dobije izgled kakav do sada nismo mogli vidjeti u našem gradu”, kažu iz organizacije.

Klizalište će biti 320 m2, kružno će prolaziti kroz park i jednim dijelom ulice Ferhadija, središnji dio klizališta sa parkom će povezivati most ukrašen dekorativnim lampicama i instalacijom “Solarno drvo” koju su samostalno izradili učenici Željezničkog školskog centra.

Svakog dana od 12 do 20 sati besplatne edukativno - kreativne radionice u Ledo Dječijoj igraonici zabavit će mališane. Kroz igru će im se otkriti jedinstven multidisciplinarni program Lego Think Tank na School & School radionicama. AD Orion mališane će očarati prirodnim i naučnim fenomenima dok su J.U. Biblioteke Sarajevo spremile radionicu Zimska praznična priča.

Mališani će se moći zabaviti i uz My Gift društvene igre, Lego kutak i takmičarske igre. Magični sadržaj Ledo igraonice upotpunit će i Tanzelarija škola baleta, kao i Edus inkluzivne radionice.

Gastronomska ponuda u kućicama neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevnije gurmane, jer će ponuditi jela pripremljena prema originalnim receptima majstora kuhinje koje su pripremljeni upravo za ovaj događaj.

Jagermeister Ice Cold Bar bit će nezaobilazno mjesto za sve koji traže uzbudljivo, drugačije i jedinstveno mjesto za afterwork druženja, opuštene večernje izlaske, ili za uživanje u odličnim zalogajima uz koncerte omiljenog benda.

"Želimo da se naši gosti osjećaju dobro i ugodno, da vlada zabavna atmosfera i da je ponuda na vrhunskom nivou. Izabrali smo bendove koji garantuju odličnu atmosferu. Prvu noć u Jagermaister Ice Cold Bar-u 5.12. nastupit će sarajevski kultni bend Crvena Jabuka", kažu organizatori.

Trg oslobođenja Alija Izetbegović će zaista biti neprepoznatljiv i vjerujemo da će brojni posjetitelji uživati u prazničnoj atmosferi koja će zavladati u ledenom parku Jana Ice Garden.

Projekat su podržali Općina Stari Grad, Vlada KS,Općina Centar i Federalno ministarstvo turizma i okoliša.