Uoči žrijeba
138

De Bruyne nezadovoljan novim pravilima za Euro: Ovo je lažno prvenstvo, sramota

N. K.
Kevin de Bruyne (Foto: EPA-EFE)
Kevin de Bruyne (Foto: EPA-EFE)
Belgijski reprezentativac Kevin de Bruyne nije zadovoljan novim sistemom takmičenja i žrijebanja za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 30. novembra.

"Žrijeb za Evropsko prvenstvo je sramota. Za mene je ovo neko lažno prvenstvo. Nogomet postaje sve više biznis i biznis", rekao je De Bruyne nakon sinoćnje 6:1 pobjede nad Kiprom.

Mnoge reprezentacije već uoči žrijeba znaju u kojim su grupama, a jedna od tih selekcija je upravo i i Belgija, koja će biti u grupi B.

Belgijci već znaju da će u grupi igrati s Rusijom i Danskom, koji moraju igrati u ovoj grupi jer su Kopenhagen i Sankt Peterburg domaćini.

Kako je riječ o reprezentacijama iz druge, odnosno treće jakosne grupe, žrijeb će im morati pridružiti jednu reprezentaciju iz prve jakosne grupe, a to je morala biti Belgija.

Naime, Italija, Engleska, Njemačka i Španija ne mogu biti jer su te zemlje također domaćini Evropskog prvenstva pa moraju igrati kod kuće, a ne može biti ni Ukrajina jer UEFA zbog političkih razloga ne dopušta da Rusija i Ukrajina igraju u istoj grupi.