Svjesni kvaliteta Italije
57

Džeko i Prosinečki: Želimo odigrati najbolje da bismo vratili samopouzdanje za utakmice baraža

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki i kapiten Edin Džeko obratili su se javnosti večeras na Bilinom Polju na službenoj konferenciji za medije gdje su iznijeli svoja očekivanja od sutrašnje utakmice protiv Italije koja se igra u Zenici.

Kapiten bh. tima Edin Džeko na konferenciji za novinare je prokomentarisao hvaljenje Bonuccija dodavši da se svi znaju u italijanskoj ligi, ali da bez obzira mišljenje Bonuccija o njemu, sutra će željeti pobijediti.

"Što se tiče Bonuccija, znamo se dobro, ne samo on i ja, već svi koji igramo u Italiji i dosta puta smo igrali jedni protiv drugih. Italija je dobra ekipa koja je pobijedila sve utakmice i htjet će nastaviti ovaj niz. Žele napraviti rekord uzastopnih pobjeda, dolaze motivisani iako su se već plasirali. Mi iako nemamo šansi kroz kvalifikacije, utakmica je bitna za ono što slijedi, a to je Liga nacija u martu. Dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti Italiju", kazao je Džeko.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je kako neće podcijeniti Italiju koja je velika reprezentacija s dosta mladih igrača te da bi svi voljeli ponoviti rezultat s Koševa.

"Dat ćemo sve od sebe da napravimo rezultat s Koševa. Iako utakmica nije bitna za kvalifikacije, može podići naše samopouzdanje koje je palo u zadnjim utakmicama. Kako sam rekao i ranije, Italija ima dosta mladih i kvalitetnih igrača. U Torinu smo pokazali da možemo igrati s njima, zašto ne bi i sutra? Sutra možemo ponoviti prvo poluvrijeme u Torinu, ali kroz čitavih 90 minuta", kazao je Džeko te dodao da će utakmica biti dobra za dizanje samopouzdanja.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Prosinečki je kazao kako se već odlučilo za prvih 11 koji će istrčati na teren, ali da će do utakmice još neke stvari posložiti.

"Najvažnije je da su svi zdravi i da mogu konkurirati za ovu utakmicu. Imamo prvih 11, valjda neće ništa biti. Imamo i dobrih zamjena, razgovarali smo s igračima, a do sutra imamo vremena da posložimo još neke stvari. Manje-više, sve je jasno", izjavio je Prosinečki.

Dodao je kako su u ovoj grupi mogli biti bolji, ali da su problemi bili u gostujućim utakmicama.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Nismo bili na nivou u nekim utakmicama. Sutra ćemo sigurno odraditi dobru utakmicu kako smo i pričali sve ove dane. U Italiji smo igrali jako dobro, ne samo prvo poluvrijeme već duži period. Sutra će biti jedna jako zanimljiva utakmica", dodao je bh. selektor.

Naša reprezentacija nakon konferencije za novinare na Bilinom Polju će odraditi i posljednji trening u sklopu priprema za utakmicu protiv Italije.