Uoči preraspodjela
25

Kanton Sarajevo će u decembru isplatiti novac za rješavanje stambenog pitanja mladih

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Isplata sredstava u sklopu projekta subvencioniranja rješavanja stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo osigurana je za prvih 265 osoba s konačne rang liste, dok se čeka preraspodjela ostalih sredstava za sve koji su ispunili uslove. Isplate se očekuju u decembru.
Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS trenutno ima, prema riječima ministra Damira Filipovića, 2.650.000 KM na raspolaganju, što je dovoljno za isplatu sredstava za 265 osoba s konačne rang liste.

"Pokušavamo obezbijediti sredstava za 461 osobu koja je ispunila uslove za subvenciju. Ja kao ministar stopiram isplatu iz razloga što želim sve u cijelosti isplatiti. Kada budem znao ukupnu finansijski konstrukciju, vlada će donijeti odluku i u decembru će biti isplata. Krajem novembra ću znati kojim iznosom raspolažem, koliko ću pokriti ljudi. Mislim da ću uspjeti realizovati sredstva za 461 aplikaciju", rekao je ministar Filipović za Klix.ba.

Ministar Filipović je optimističan da će sredstva biti osigurana za 461 aplikanta s liste, ali napominje da još uvijek iščekuje konačnu odluku.

"Postoji mogućnost da će mi se osigurati nedostatna sredstva s jednog resornog ministarstva. Fali nam 1.600.000 KM kako bismo obezbijedili sredstva za sve one koji su ispunili uslove. U skorije vrijeme trebalo bih da znam da li ćemo imati ostatak sredstava na raspolaganju kako bih mogao to realizovati", zaključio je ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović.