Već drugi put
31

Sindikat osnovnog obrazovanja u Sarajevu traži smjenu ministrice Bogunić

M. A.
Saudin Sivro i Zineta Bogunić (Foto: Klix.ba)
Saudin Sivro i Zineta Bogunić (Foto: Klix.ba)
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, na čijem čelu se nalazi Saudin Sivro, zatražio je od Vlade Kantona Sarajevo da razriješi dužnosti aktuelnu ministricu obrazovanja Zinetu Bogunić.

Sindikat je zaprimio obavijest Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH u kojoj se navodi da Ministarstvo obrazovanja KS nije smjelo objaviti lične podatke o članstvu u sindikatu direktora osnovnih i srednjih škola.

Još ranije je kantonalni zastupnik Hamed Aljović tražio da mu se dostave informacije o članovima u sindikatu svih direktora osnovnih i srednjih škola uz pitanje da li je navedeno članstvo u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

Iz Sindikata ističu kako se nedvosmisleno može zaključiti da je prilikom dostavljanja traženih podataka od Ministarstva finansija KS i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS došlo do povrede Zakona o zaštiti ličnih podataka.

U dokumentu koji je upućen iz navedenog sindikata Vladi KS, a koji potpisuje Saudin Sivro, traži se i smjena ministrice Bogunić.