"Šesti autobus"
155

Muhamed Hadžović snima film o Vukovaru: Na setu je mnogo vojne opreme, sve liči na pravi rat

E. Sk.
Marko Petrić, Muhamed Hadžović i Ermin Sijamija na setu filma "Šesti autobus"
Marko Petrić, Muhamed Hadžović i Ermin Sijamija na setu filma "Šesti autobus"
Snimanje filma "Šesti autobus" u režiji Eduarda Galića uveliko traje. Atmosferu sa seta u Vukovaru otkrio nam je uspješni bh. glumac Muhamed Hadžović koji u filmu tumači lik Jovana Pašića.

"Šesti autobus je epska priča o Vukovaru, u režiji Eduarda Galića, koji iza sebe ima vise od 80 režiranih filmova. Priča je to, ako tako mogu reći, više nego bazirana na istinitim događajima, jer za sve postoje i pisani dokumenti te svjedoci, transkripti sa suđenja i fotografije", pojašnjava Hadžović.

Ovo je za njega, kaže nam novo i veoma lijepo iskustvo, raduje ga činjenica da je dio ovog značajnog filma.

"Atmosfera na setu je veoma dobra, ali i iscrpno se radi. Prisutan je veliki broj statista te mnogo vojne opreme, u jednom trenutku sve to skupa liči na pravi rat. U filmu igra i veliki broj regionalnih zvijezda, tako da je ovo jedan veliki regionalni projekt", govori Hadžović.

Snimanje filma "Šesti autobus" trebalo bi biti gotovo na proljeće 2020. godine.

"Producent Dominik Galić me nazvao i ponudio mi ulogu u filmu. Nakon pregovora sam pristao i počeo pripreme. Ubrzo završavam prvu fazu snimanja 1991. godine i nekad početkom naredne godine vraćam se na set snimiti drugu, poslijeratnu fazu u kojoj se sudi likovima. Za mene kao glumca je interesantna ova vremenska distanca zbog transformacije koju moram napraviti", otkriva Hadžović.