Fanovi razočarani
7

Nate Diaz pao na doping testu i otkazao "borbu godine": Ne želim biti dio ovog s*anja

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
UFC borac Nate Diaz neće se boriti 2. novembra u New Yorku protiv Jorgea Masvidala u jednoj od najiščekivanijih borbi 2019. godine jer je pao na doping testu.

Ovu informaciju potvrdio je sam Diaz koji je istakao da je bio pozitivan na neke supstance, ali da je riječ o lažnim optužbama i da se neće vratiti u ring dok se ova greška ne ispravi.

"Neću doći u New York u sedmici borbe jer su rekli da sam bio pozitivan na povišene razine neke supstance za koju tvrde da su mogle biti uzrokovane kontaminiranim suplementima. To su lažne optužbe i neću se boriti dok god UFC, USADA ili ko se već zaje*ava sa mnom, ne ispravi grešku", rekao je Diaz.

Nakon toga, Diaz je otkrio da nema interes prema novcu, već ga zanima samo dostojanstvo.

"Sugerisali su mi da sve sakrijem, ali neću jer nisam kao varalice koje šute dok borba ne završi, dok im novac ne bude isplaćen. Briga me za novac, on nije iznad mog dostojanstva i ostavštine. Neću biti dio ovog s*anja", kazao je Diaz.

Inače, Diaz i Masvidal trebali su se boriti za BMF pojas, što u prijevodu znači "Baddest Motherfucker", a ovaj pojas prvi put je uveden za ovu borbu i pobjednik bi nosio vječnu titulu.