Pred borbu u Zagrebu
219

Stojnić o meču s Delijom: Mnogo sam jak i spreman, skinuo sam i 12 kilograma

E. B.
Denis Stojnić: Sprema se u Holandiji
Denis Stojnić: Sprema se u Holandiji
Najbolji bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić će se 9. novembra boriti protiv najboljeg hrvatskog borca Ante Delije.
Stojnić (39) i Delija (29) će se boriti u najjačoj evropskoj MMA organizaciji na eventu KSW 51 u Zagrebu.

Naš najbolji MMA borac se sprema za borbu u Holandiji u svome timu Golden Glory.

"Ante Delija je jak borac i u borbu neću ući nimalo neoprezno. Mogu samo reći da sam mnogo radio na sebi i da sam smršao 12 kilograma u šest mjeseci, što je i vidljivo. Spreman sam i mnogo jak, mislim da nikada nisam u svojoj karijeri ovako ozbiljno trenirao i spremao se za meč. Treniram u svom Golden Glory timu, a već sljedeće sedmice ću trenirati i u UFD timu čiji je vlasnik moj menadžer Ivan Dijaković, a tamo trenira naš Erko Jun", kaže Stojnić u razgovoru za Klix.ba.

Stojnić i Delija trebali su se boriti prošle godine, no Hrvat je otkazao borbu i potpisao za japansku organizaciju Rizin. No, 9. novembra ćemo konačno saznati ko je najjači teškaš na Balkanu.

Pred Stojnićem je izuzetno težak izazov s obzirom da je Delija učenik legendarnog Mirka Filipovića i svi ga u Hrvatskoj smatraju nasljednikom popularnog Cro Copa.

"Antu izuzetno cijenim i respektujem kao borca i nadam se da ću uz Božiju pomoć izaći kao pobjednik. Ante će imati podršku domaćih hrvatskih navijača, ali se nadam i vjerujem da će biti mojih Bosanaca i Hercegovaca koji će doći da me podrže i da navijaju. Nadam se da ću donijeti pobjedu našoj najljepšoj Bosni i Hercegovini. I za kraj ću samo još reći: Ja sam se vratio i neka bolji pobijedi", poručio je Stojnić.