Očekivana posjeta
106

Tužna slika s najvećeg grčkog stadiona, nije popunjeno ni 10 posto kapaciteta

K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Olimpijski stadion "Spyros Louis" uoči početka utakmice između Grčke i BiH, kako je ranije i najavljeno, izgleda poluprazno, a susret 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo posmatrat će blizu 6.000 navijača, javlja reporter portala Klix.ba s mjesta događaja.
Već ranije smo pisali kako u Grčkoj vlada minimalno interesovanje za ovaj meč, a razlog je svakako činjenica da su Heleni već odavno izgubili šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Pored toga, Grčka je prošli meč na domaćem terenu remizirala protiv Lihtenštajna, što je još jedan razlog zbog kojeg se grčka javnost razočarala u nogometni nacionalni tim.

S tim u vezi, Olimpijski stadion u Atini uoči početka utakmice protiv BiH izgleda poluprazno s obzirom na to da 6.000 navijača, koliko se nalazi na tribinama, nisu popunili ni 10 posto kapaciteta najvećeg grčkog stadiona (70.000).

Uoči početka utakmice objavljeno je da će nogometna reprezentacije BiH imati podršku oko 400 navijača, a oni su smješteni u uglu na jugozapadnoj tribini stadiona Spyros Louis.

Još jednom podsjećamo, susret između Grčke i BiH igra se s početkom u 21:45 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 20:45 sati po srednjoevropskom vremenu.

Ukoliko naš tim želi zadržati šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo, u ovom susretu mora upisati pobjedu i osvojiti tri boda.