Grčka - BiH
70

Manja grupa bh. navijača na putu od starog ka novom Olimpijskom stadionu u Atini

K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Manja grupa navijača BiH u dobrom raspoloženju iščekuju utakmicu 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Grčke, javlja reporter portala Klix.ba s mjesta događaja.
Okupili su se ispred prvog, a sada već zatvorenog i legendarnog Olimpijskog stadiona u Atini pred polazak na OACA Arenu na kojoj se od 20:45 sati igra utakmica.

Tu su stigli na javni poziv Nogometnog saveza BiH da u 19:00 sati po lokalnom vremenu svi zajedno krenu prema stadionu, a iako je na pomenutu lokaciju došao znatno manji broj navijača od onog što se očekivalo, među njima vlada odlična atmosfera i prema onome što smo mogli vidjeti i čuti, svi vjeruju u pobjedu Zmajeva i osvajanje tri boda.

Među navijačima pred ovim Olimpijskim stadionom ne nalaze se najvatreniji navijači BH Fanaticosi, koji će samostalno doći na stadion gdje se igra utakmica. Zajedno s njima, na stadion će doći i navijači Željezničara i Veleža - Manijaci i Red Army.

Na samom stadionu očekuje se da će BiH imati podršku oko 400 navijača, a ukupno se na OACA Areni očekuje približno 6.000 navijača.

Utakmica između Grčke i BiH igra se u Atini s početkom u 21:45 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 20:45 sati po vremenu u BiH.

Zmajevi nakon sedam odigranih utakmica imaju 10 bodova, a samo pobjeda protiv Grčke ostavlja našem timu šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo 2020. godine.