Kapiten Zmajeva
1k

Pjanić: Ne moramo uvijek Džeko ili ja riješiti utakmicu, vrijeme je da i drugi preuzmu odgovornost

E. B.
Miralem Pjanić će sutra protiv Finske prvi put kao kapiten predvoditi nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Vezni igrač Juventusa kaže kako ne osjeća pritisak, te da je ozbiljno pristupio kapitenskoj ulozi.

"Nemam pritisak zbog kapitenske trake. Zadovoljstvo mi je što ću biti kapiten reprezentacije prvi put. Sutra je utakmica kao i svaka druga, iako je od velikog značaja. Meni je stalo da reprezentacija ima dobre rezultate i ide na velika takmičenja i sutra ću to pokušati dokazati na terenu", kaže Pjanić i nastavlja:

"Na treninzima sam pričao sa saigračima kako i šta trebamo raditi i mogu reći da je ekipa spremna. Sutra moramo svi biti složni i od prve do posljednje minute trčati i boriti se jedan za drugog. Samo ćemo tako moći napraviti rezultat. Po kvalitetu imamo dobrih individualaca koji će moći napraviti razliku sutra, ali to ćemo morati dokazati na terenu", govori Miralem.

Pjanić je istakao kako je utakmica protiv Finske pravi trenutak da neko od njegovih saigrača iskoči u prvi plan u izostanku Edina Džeke.

"Neki igrači će dobiti prvi put priliku i morat će na sebe preuzeti neku odgovornost, ne moraju uvijek Pjanić ili Džeko nešto riješiti. Došlo je vrijeme da i drugi igrači uzmu neku odgovornost na sebe i odigrati rasterećeno i pokazati da su važan dio ove reprezentacije. Ja ću dati sve od sebe i nadam se da ću i ja i svi mi biti na nivou. Ako ja budem, a neko nije, to nije dovoljno. Moramo biti složni kao ekipa", izjavio je Pjanić.