Sumnjiči se za ubistvo
570

Sunita Hindić-Bošnjaković s gipsom na obje noge i u kolicima predata Tužilaštvu u Mostaru

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Sunita Hindić-Bošnjaković predata je dana poslijepodne Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona nakon što je jutros ispitana u mostarskoj policiji pod sumnjom da se može dovesti u vezu s ubistvom hercegovačkog biznismena Nine Ivankovića (1964).
Hindić-Bošnjaković se sumnjiči da se može dovesti u vezu s ubistvom Ivakovića jučer ujutro. Ona se sinoć predala policiji u mjestu Turbe kod Travnika, a jutros u 5 sati je prebačena u mostarsku policiju.

Nakon kriminalističke obrade danas je predata Tužilaštvu gdje će biti ispitana, a potom će biti poznati detalji za šta se tačno sumnjiči. Osumnjičena se očito povrijedila dok je bila u bjekstvu s obzirom da su joj obje noge u gipsu. Ipak, očito je imala pomagača, s obzirom da je nakon nemilog događaja na Buni do kraja dana stigla u Turbe kod Travnika.

Sunita Hindić-Bošnjaković ima 21 godinu i rodom je iz Travnika. Nezvanično saznajemo da je policiji kazala da je do ubistva Ivankovića došlo slučajno.

Ipak, nekoliko sati nakon ubistva koje se dogodilo u petak ujutro oko 7:15 sati, Hindić-Bošnjaković je bila nedostupna policijskim organima, da bi se potom predala.