Kompletira se projekt
276

Montaža krova istočne tribine stadiona Grbavica počinje 25. novembra

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radovi na istočnoj tribini stadiona Grbavica započet će za nešto više od mjesec dana, odnosno 25. novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, potvrdili su iz Fudbalskog kluba Željezničar.

"Upravni odbor FK Željezničar zaprimio je i analizirao dinamički plan izrade projekta natkrivanja istočne tribine stadiona Grbavica te u skladu s time možemo obradovati naše navijače da će radovi započeti 25. novembra 2019. godine na Dan državnosti Bosne i Hercegovine", poručili su iz kluba s Grbavice.

Pripremni radovi idu dobrom dinamikom i prema tvrdnjama izvođača može se očekivati da će cjelokupan projekt biti završen sa 31. januarom naredne godine.

"Ovim će tribina biti spremna u drugom dijelu sezone da dočeka navijače, čime će zacrtani plan Uprave u potpunosti biti realizovan", dodali iz FK Željezničar.

Podsjetimo, nakon intenzivnih radova na prikupljanju potrebnih dozvola i dokumentacije, prije dva mjeseca su potpisani ugovori kojim su se stekli svi uvjeti za izgradnju krova istočne tribine stadiona Grbavica.

Za izvođača radova putem tendera kojeg je klub objavio izabrana je kompanija GMC d.o.o. iz Usore, a ukupna vrijednost radova iznosi 816.739,23 KM sa uključenim PDV-om. Sredstva za natkrivanje istočne tribine osigurana su od UEFA-e.