Proboj ka vrhu
109

Roma na Džekin pogon: Dijamant petim golom u sezoni donio pobjedu u Lecceu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome pobijedili su na Via del Mareu u okviru šestog kola Serije A ekipu Leccea rezultatom 1:0 i tako se na najbolji način iskupili za domaći poraz od Atalante u prošlom kolu.

U prvom poluvremenu nije bilo velikih prilika za postizanje gola. Roma je dominirala u posjedu lopte, ali je Lecce bio opasniji te se istakao gostujući golman Lopez s pet dobrih intervencija.

Mkhitaryan je odmah na otvaranju drugog poluvremena propustio do tada najbolju priliku na meču i nagovijestio ofanzivniju partiju Rome.

Igrao se 56. minut kada je Vučica i povela. Upravo je Mkhitaryan probio po desnoj strani pa uputio centaršut u srce šesnaesterca. Tamo je na pravom mjestu bio kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko i rutinskim udarcem glavom donio, ispostavit će se, pobjedu Romi.

[TWITTER]1178313877198639104[/TWITTER]

Vrijedi istaći da je Kolarov deset minuta prije kraja meča mogao udvostručiti vodstvo, ali je njegov udarac iz penala sjajno odbranio golman Gabriel.

Džeko je odigrao svih 90 minuta za pobjednilku ekipu i još jednom potvrdio fantastičnu formu. Naime, u posljednjih devet utakmica za Romu i Zmajeve bio je strijelac na njih čak sedam. Ujedno mu je ovo bio peti gol za Vučicu ove sezone u svim takmičenjima.

Roma se s današnjom pobjedom probila na peto mjesto Serije A, dok je Lecce pao na 15. poziciju.

Tabela: