1. kolo
142

Gol i asistencija Džeke u pobjedi Rome, nekoliko šokantnih rezultata u Evropskoj ligi

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Rome upisala je ubjedljivu pobjedu protiv Bašakšehira rezultatom 4:0 u meču 1. kola grupne faze Evropske lige, a u susretima u terminu od 21 sat viđeno je i nekoliko šokantnih rezultata.
Roma je u prednost stigla prije kraja prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti kada Caicara postiže autogol. U 58. minuti Džeko koristi asistenciju Zanioloa i pogađa za 2:0, a Dijamant je u 71. minuti vratio asistenciju svom saigraču koji postiže i treći gol za Romu. Konačnih 4:0 postavio je Kluivert u 92. minuti.

Najveće iznenađenje večeri svakako je poraz Borussije M'gladbach od austrijskog Wolfsbergera na svom terenu, a njemački klub je doživio debakl pred svojim navijačima s obzirom na to da je izgubio rezultatom 4:0.

Sigurnu pobjedu ostvario je Wolfsburg koji je sa 3:1 bio bolji od Oleksandriyje, dok je Ludogorets nakon veliko preokreta porazio CSKA. Bugarski tim je gubio sa 1:0 na poluvremenu, a onda u nastavku postiže pet pogodaka i stiže do pobjede.

Manchester United je golom mladog Greenwoda savladao Astanu na svom terenu rezultatom 1:0, dok je Gent kao domaćin bio bolji od St. Etiennea. Espanyol i Ferencvaroš odigrali su susret bez pobjednika (1:1).

Wolves je doživio iznenađujući poraz od Brage na svom terenu rezultatom 1:0, dok je Slovan golovima u sudijskoj nadoknadi stigao do pobjede protiv Bešiktaša rezultatom 4:2. Rangers je na svom terenu bio bolji od Feyenoorda sa 1:0.